twins medical terapii intravenoase logo

Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

IV este prescurtarea de la intravenos, adică în venă. Terapiile intravenoase ( sub formă lichidă) sunt administrate direct în fluxul sanguin prin utilizarea unei branule sau cateter cu ac(ghid) care este plasat direct într-o venă, de regulă în zona mâinii sau antebrațului.

Acesta este conectat printr-un tub subțire la un recipient de 100 ml -1000 de ml,  unde se scurge/picură amestecul format de regulă din soluție salina sau Ringer și diferiți nutrienți. Acest lucru permite o hidratare eficientă, dar si un tratament medical eficient.

Terapiile IV sunt tratamente care furnizează organismului vitaminele, mineralele și ceilalți nutrienți necesari pentru a completa și corecta deficiențele, pentru a ajuta la vindecarea unor afecțiuni si simptome sau pentru a optimiza starea de bine și de sănătate.

Administrarea intravenoasă furnizează nutrienți direct în fluxul sanguin. Acest proces ocolește sistemul digestiv pentru a oferi o livrare mai rapidă a tratamentului in celule și țesuturi.

Astfel  corpul poate absorbi 90-100% din tratament. Administrarea pe cale orală a nutrienților asigură o absorbiție de doar 25-30%, în condiții ideale de sănătate.

Terapiile intravenoase sunt elemente de bază ale lumii medicale. Cu toții știm că perfuziile sunt folosite de mult timp acolo unde există nevoia de tratament rapid eficient și sigur. Am simțit pe pielea noastră efectul binefăcător sau i-am vazut pe cei dragi cu branula în braț în timp ce primeau tratament medical. Cel puțin am văzut cum stă treaba în minunatul serial Anatomia lui Grey. Ori am văzut la vedetele de la Hollyood, clanul Kardashian sau sportivi de top cum stau veseli și fericiți, conectați la perfuzii. Dar de beneficiile tratamentelor intravenoase ar trebui să beneficieze oricine.

Cu ajutorul Terapiilor Intravenoase corpul primeste rapid ce are nevoie: tratament imediat pentru salvare de vieți, antibiotic, nutriție pentru cei aflați în stare de comă, diferite medicamente.

La noi în clinică punem accentul pe suplimentarea de top cu nutraceutice: vitamine, minerale, electroliți, aminoacizi, antioxidanți, enzime pentru reducerea diferitelor simptome ale unor boli. Recomandăm terapiile Intravenoase și în mod proactiv pentru a menține un stil de viața optim și sănătos.

IvforLife sunt soluții intravenoase formulate științific pentru tratamentul eficient al deshidratării moderate până la severe, cu efect terapeutic împotriva astmului, migrenei, oboselii, durerii cronice, infecțiilor… Sau în scopul de frumusețe, anti-ageing, longevitate. Avem si pacienți oncologici care au nevoie de terapii suport.

Toate vitaminele, mineralele, antioxidanții, enzimele, aminoacizii și soluțiile folosite sunt aprobate de Agenția Națională a Medicamentului și Ministerul Sănătății și au trecut prin niveluri ridicate de testare atât la nivel național cât și internațional.

La Twins Medical Clinic pumem accent pe respectarea procedurilor legate de igienă și siguranța pacientului. Ne ghidăm după protocoale testate și aplicate la scară largă. Terapiile IV, cât și cele IM sunt administrate de medici și asistente medicale cu înaltă pregătire și multă experiență la Terapie Intensivă, care vor minimiza disconfortul legat de înțepătură și vor maximiza confortul și bunăstarea in timpul tratamentului.

Este important să comunicați cu sinceritate echipei de la clinică istoricul dumneavoastră medical și dacă suferiți de alergii la diferite substanțe. Astfel vom putea crea pentru dumneavoastră cel mai eficient tratament posibil.

Toleranța la durere este diferită pentru fiecare persoană. Ne străduim să facem înțepătura, din momentul în care acul branulei este introdus în venă, cât mai puțin dureroasă.

Vă rugăm să comunicați echipei medicale care vă supravegheaza orice disconfort resimțit pentru atenuarea situației.

Sigur ca există si efecte secundare chiar dacă au fost raportate rar.

Acestea pot fi:

 • Durere și înroșire la locul înțepăturii
 • Venă spartă/edem
 • Echimoze și prurit, roșeața la locul injectării, care dureaza de la câteva minute până la doua-trei zile.
 • Senzație de amorțeală și răcire a brațului unde este conectată perfuzia
 • Greață și amețeală
 • Alergii la substanțele și ingredientele administrare
 • Creșterea tensiunii arteriale

Vă rugăm să vă treceți în program încă 10-15 minute pe care să le petrecți in lobby-ul nostru după perfuzie pentru a fi siguri că nu apare vreun efect secundar și că vă simțiți pe deplin capabil să vă continuați activitățile în mod obișnuit.

Comunicați medicului imediat daca simțiți vreun efect secundar care vă deranjează și nu dispare.

În general ne adresăm persoanelor adulte, cu vârsta de peste 18 ani, fără alergii cunoscute și fără contraindicații medicale.

Rezultatele pot varia de la persoană la persoană și există și câteva categorii de pacienți care ar trebui să fie precauți la administrarea intravenoasă a terapiilor cu nutrienți. Vă rog să fiți precaut dacă:

– luati medicamente cu nitrati

– aveti boli renale

– sunteti alergic la oricare din ingredientele si componentele perfuziilor.

Vă recomandăm să vă informați temeinic asupra oricăror tratamente la care doriți să apelați, cât și asupra echipei și centrului medical in care doriți să urmați aceste terapii. Verificați acreditările medicale, apartenența la Colegiul medicilor, autorizațiile necesare. Terapiile intravenoase pot fi administrate la cerere, însă doar cu prescripție medicală, scrisă și parafată! Asistenții medicali sau orice altă persoana în afara medicilor specialiști nu sunt autorizați să recomande sau să prescrie niciun fel de tratament medical.

Sigur. În primul rând aceste terapii se fac doar la indicația medicului, iar noi vă consiliem cu plăcere la clinica noastră. Medicul Cristian Stănescu vă alocă 45 de minute să stea de vorbă cu dumneavoastră la prima întâlnire. În multe cazuri, medicul va cere investigații de laborator pentru a stabili exact care sunt carențele și starea de sănătate.

 • Alegeți cu atenție furnizorul de terapii Intravenoase. Nu va supuneți acestor terapii dacă nu sunteți siguri de calificarea medicală și certificarea legală a cabinetului/clinicii.
 • Atenție! Asistenții medicali nu sunt calificați și autorizați să prescrie și să recomande tratamente și terapii de orice fel. Este împotriva legii.
 • Cereți referințe și informații legate de componența soluției perfuzabile și dozele administrate, efectele secundare și modalitatea de administrare.

 

În ziua consultului:

Vă rugăm să aduceți cu dummeavoastră dosarul medical, istoricul, informații legate de tratamente, medicamente pe care le luați, internări și tot ceea ce ține de istoricul dvs. de sănătate.

Vă recamdăm și un zâmbet penrtru că și medicul Cristian Stănescu vă așteaptă zâmbind și cu toată bunăvoința.

În ziua tratamentului.

Vă recomandăm să mâncați și să vă hidratați înainte de o ședința de tratament. Veniți îmbrăcați lejer si aduceți-vă cartea preferată sau căștile personale pentru a vă relaxa în timpul tratamentului. În camera de terapie puteți sa vă uitați la televizor, sa citiți, să ascultati muzică, să beți apă, ceai sau cafea sau pur și simplu să vă relaxați întinși în fotoliile cu recliner.

În prima zi de tratament vă rugăm să vă alocați 15 minute necesare completării formularelor de informare/consimțămând/ GDPR și a chestionarelor legate de starea dumneavoastră de sănătate.

Frecvența terapiei IV este personalizată, în funcție de starea dumneavoastră de sănătate și de obiectivele pe care le aveți. De regulă, medicul coordonator al centrului, Cristian Stănescu, stabilește un plan de tratament, apoi dozele de întreținere. Din practică, vă spunem că ședințele de întreținere sunt extrem de importante, dar frecvența poate să difere de la persoană la persoană: săptămânal, lunar, trimestrial sau anual. În medie, pacienții noștri primesc tratament de 2-3 ori pe săptămână pentru corectarea anumitor deficiențe de nutrienți, timp de 3-5 săptămâni, apoi dozele de întreținere. Există, însă și doze unice, cu eficiență crescută.

 • 100% absorbție
 • Detoxifică organismul
 • Rehidratează rapid
 • Calmează durerile
 • Procedură minim invazivă
 • Risc scăzut în administrare
 • Aspect fizic îmbunătățit
 • Revitalizare din interior spre exterior
 • Performanțe fizice și psihice mai bune
 • Reglează somnul, starea de spirit și apetitul
 • Doze mari și concentrate pe care corpul nu le poate absorbi pe cale orală
 • Ajută la recuperarea după episoadele de boală, răceală, gripă, dar și a celor care se luptă cu schimbarea de fus orar
 • Reducerea stressului
 • Corectarea rapidă a carențelor de vitamine și minerale esențiale
 • Sistem imunitar puternic
 • Fără aditivii suplimentari folosiți în dozele orale
 • Terapii supravegheate medical de personal cu înaltă pregătire
 • Mediu confortabil
 • Sigur pentru orice persoană cu vârsta de peste 18 ani
 • Timp scurt de administrare(45-60 de minute)

Sigur! De altfel puteți primi o reducere pentru partener de 20% la toate produsele, cu excepția NAD+.

Deocamdată costul acestor tratamente nu sunt acoperite de Casa de Asigurări de Sănătate.

Unele persoane experimentează imediat o stare de bine generală. În special cei care apelează la noi pentru atenuarea unor simptome, dureri, deshidratare, mahmureală sau stare proastă cauzată de gripă și răceală.

Uneori, persoanele supuse terapiei IV simt o răceală în brațul perfuzat, amorțeală și/sau furnicături.

Mulți dintre pacienți spun că încă din timpul administrării simt o stare de ușurare si bunăstare fizica, energie crescută.

Da, din punct de vedere al eficienței și biodisponibilității tratamentului.

Exista suplimente alimentare excelente, din ingrediente de înaltă calitate, în doze corecte.

Dar, din păcate, nu toată lumea beneficiază de o sănătate perfectă, iar la nivelul sistemului digestiv se pot întâmpla multe lucruri care să încetinească absorbția acestor suplimente orale: inflamații, afecțiuni diverse, subclinice și nediagnosticate.

Pentru Terapiile Intramusculare(injecții), avem nevoie de doar câteva minute, cu tot cu pregătiri.

Administrăm intramuscular Vitamina D și Vitamina B12.

Pentru Terapiile Intravenoase trebuie să vă alocați între 35 de minute și două ore. Cele mai solicitate și recomandate amestecuri durează între 45 și 60 de minute.

Administrarea perfuziilor cu Fier durează între 15 minute și o oră. Însă pentru o absorbție optimă  trebuie să pregătim corpul cu alte vitamine și nutrienți, în prezența cărora fierul se absoarbe eficient.

Iar pentru NAD+ vă rog să luați în considerare 4 ore de adminstrare.

Nu uitați că este nevoie de un minim control medical înainte de infuzare. Medicul sau asistenta medicală vă va controla starea: vă va lua tensiunea, vă va măsura pulsul si vă va face o evaluare primară a stării de moment.

Efectele benefice pot fi resimțite imediat și pot dura până la câteva luni. Unele deficite pot fi remediate pe termen lung, dar rezultatele variaza de la persoană la persoană. Este important sa urmați schema de tratament până la final și să va faceți analize de sânge regulat pentru a vedea rezultatele si pentru a descoperi la timp orice v-ar putea pune sănătatea în pericol.

În niciun caz. Terapiile intravenoase sunt menite să acționeze ca suplimente și nu înlocuiesc apa pe care trebuie să o beți. Vă recomandăm să beți apă ca de obicei, in jur de 30 de ml/kg/corp.

Cele mai comune perfuzii conțin soluție salină, electroliți, vitamine, antioxidanți, minerale, enzime, aminoacizi. Dar fiecare amestec diferă. Mai poate conține medicamente anti-emetice sau antiinflamatoare. Formulele de amestecuri diferă de la produs la produs și de la persoană la persoană.

Aceasta este cea mai comună soluție folosită pentru terapiile intravenoase. Conține apă și NaCl(sare). Soluția salină este excelentă pentru deshidratare și mahmureală deoarece sodiul este un electrolit.

Este o soluție formata din clorură de potasiu, clorură de calciu dihidrat și clorură de sodiu. Soluția Ringer lactat conține în plus lactat de sodiu 50%, care în condiții de bună funcționare a ficatului se transformă in bicarbpnat de sodiu și alcalinizează sângele.

Riger lactat este folosit în combaterea acidozei metabolice (eliberarea în exces de raficali liberi). Acidoza metabolica este „răul suprem” al întregului organism. În condiții de oboseala cronică, inflamație, diferite afecțiuni, în organism se elibereaza produși toxici (radicali liberi, adică stress oxidativ accentuat), iar mecanismele proprii ale organismului sunt depăsite in a anihila acesti produși toxici. Toate medicamentele administrate în clinica noastră, impreuna cu soluția salină, Ringer și Ringer lactat, combat cu succes acești produși toxici.

Tratamentele oferite de clinica Twins Medical, „forțeaza” organismul (ficatul) să producă cantitati crescute de antioxidanți.

Avem posibilitatea de a veni acasă la dvs., la birou sau la hotel. Este nevoie se programare cu 24 de ore în prealabil și de o taxă suplimentara de 25 de Euro pentru transport și serviciul Concierge. Vă putem ajuta în orașul Brașov, în împrejurumi și în Poiana Brașov.

Cum funcționează

ALEGE

Alegeți terapia de care aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți sănătatea.

PROGRAMEAZĂ

Completați formularul simplu de programare online de pe site-ul nostru.

CONSULT

Un medic vă va consulta și în funcție de nevoi, vă va recomanda o terapie.

REVITALIZARE

Noi vă administrăm terapia și veți începe să vă simțiți mai bine.

Contactează-ne